Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη 0,5% για Παρίσι και Φρανκφούρτη. Ανακούφιση με την ψήφιση των μέτρων στην Αθήνα και στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Τα βλέμματα σε ΕΚΤ. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Ανακούφιση στις ευρωπαϊκές αγορές με την ψήφιση των μέτρων στην Αθήνα. Οι περισσότεροι δείκτες κινούνται ανοδικά, με στήριξη και από την εικόνα που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48% στις 7.268 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,52% στις 3.427 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,26% στις 5.806 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,46% στις 7.695 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται υψηλότερα κατά 0,8% στις 5.347 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,43% στις 15.225 μονάδες.

Διστακτικές ανοδικές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Κέρδη 3,5% καταγράφει η μετοχή της Siemens μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, αλλά και τα σχέδια για μείωση του κόστους λειτουργίας. Στον αντίποδα, πτωτικά κινείται η μετοχή της Adidas με απώλειες 3% μετά την απογοητευτική ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Οι κινήσεις των ευρωπαϊκών αγορών πάντως, είναι διστακτικές καθώς οι επενδυτές αναμένουν παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμοι πορεία των αγορών. Τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με επιτόκια αλλά και κινήσεις στήριξης της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v